ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις-Παρίσι: Στη λίστα καταζητούμενων ο Αλγερινός που σκοτώθηκε στις Βρυξέλλες

Επιθέσεις-Παρίσι: Στη λίστα καταζητούμενων ο Αλγερινός που σκοτώθηκε στις Βρυξέλλες
REUTERS/Yves Herman

Στην αποκάλυψη ότι ο Αλγερινός, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ήταν ένας από τους καταζητούμενους για τις επιθέσεις στο Παρίσι, προέβη η βελγική δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, ο Αλγερινός ονομαζόταν Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, εντούτοις χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Σαμίρ Μπουζίντ.

Ένα όνομα το οποίο βρισκόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο στις λίστες τόσο των γαλλικών όσο και των βελγικών Αρχών, με τους καταζητούμενους για το μακελειό στο Παρίσι.

polio

Πηγή: REUTERS/Yves Herman

Σύμφωνα μάλιστα με το RTBF, Ο Μπελκαϊντ ήταν στενός συνεργάτης του νούμερο ένα καταζητούμενου για τις επιθέσεις, Σαλά Αμπντεσλάμ. Όπως, δε, άφησε να εννοηθεί πηγή προσκείμενη στην αστυνομία του Βελγίου, είναι κάτι «περισσότερο από πιθανό ο Αμπντεσλάμ να βρισκόταν στο επίμαχο διαμέρισμα και να το εγκατέλειψε λίγο πριν την έφοδο της αντιτρομοκρατικής.

brussels 2

O Σαλά Αμπντεσλάμ - Πηγή: Γαλλική αστυνομία

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Παρασκευή, DNA του Αμπντεσλάμ βρέθηκε στο διαμέρισμα στο διαμέρισμα στο οποίο έγινε η έφοδος της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ