ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Τρένο «covid free» θα συνδέει Ρώμη με Μιλάνο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Τρένο «covid free» θα συνδέει Ρώμη με Μιλάνο
AP Photo/Gregorio Borgia

Νέα εποχή στις μετακινήσεις εν μέσω κορωνοϊού εγκαινιάζει το πρώτο τρένο «covid free» στην Ιταλία που σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές Απριλίου.

Το τρένο όπως ανακοίνωσαν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι από τις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ρώμη - Μιλάνο ενώ όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό προτού επιβιβαστούν θα υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ κατά του κορωνοϊού.

Ο Τζανφράνκο Μπατίστι, διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, εξήγησε ότι η λύση αυτή θα υιοθετηθεί σύντομα και για άλλες συνδέσεις, ενόψει του καλοκαιριού και της αύξησης του αριθμού επιβατών που θέλουν να μεταβούν σε μικρά και μεγάλα θέρετρα. Μετά το Μιλάνο και την Ρώμη, προτεραιότητα για ασφαλή ταξίδια θα έχουν η Βενετία και η Φλωρεντία.

Τα γρήγορα τεστ στους διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα πραγματοποιούνται με την συνεργασία του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού και αναμένεται να μειώσουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, μέσα στις αμαξοστοιχίες.

Όσοι θα επιλέγουν για το ταξίδι τους το ασφαλές αυτό τραίνο, θα πρέπει να μεταβαίνουν στον σταθμό τουλάχιστο μια ώρα πριν από την ώρα αναχώρησης. Όποιος προκύπτει θετικός, θα μπαίνει σε καραντίνα και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το εισιτήριό του αφού υποβληθεί σε νέο τεστ που θα είναι αρνητικό.

Έσπασε ρεκόρ η πανδημία στην Ιταλία

Να σημειωθεί ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία. έσπασε το θλιβερό συμβολικό «φράγμα» των 100.000 νεκρών .

Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 100.103 άνθρωποι.

Στις 8 Μαρτίου καταγράφηκαν 13.902 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 318 θάνατοι. Πραγματοποιήθηκαν 184.684 διαγνωστικά τεστ, το 7,5% εκ των οποίων προέκυψε θετικό.

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, το ποσοστό των θετικών τεστ άγγιξε το 10%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ