ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν και Χάρι vs βασίλισσα Ελισάβετ: Τι έδειξε δημοσκόπηση στη Βρετανία

Μέγκαν και Χάρι vs βασίλισσα Ελισάβετ: Τι έδειξε δημοσκόπηση στη Βρετανία
AP Photo / Chris Jackson via Getty Pool

Στα δύο έχουν χωριστεί οι Βρετανοί μετά την περίφημη συνέντευξη της Μέγκαν Μάρκλ και του πρίγκιπα Χάρι καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση άλλοι τάσσονται στο πλευρό της Ελισάβετ και άλλοι - κυρίως οι νέοι - υποστηρίζουν το ζευγάρι.

Τα κριτήρια όπως δείχνει η δημοσκόπηση είναι είτε ηλικιακά, είτε ακόμη και πολιτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, το 36% των ερωτηθέντων λέει ότι στηρίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια, ενώ το 22% δηλώνει υπέρ της Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού και του συζύγου της.

Όμως, η στήριξη στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι μεγαλύτερη στις ηλικίες 18-24 (48%) σε σύγκριση με τους άνω των 65 ετών (9%).

Η ηλικιακή αυτή ομάδα (άνω των 65) λέει σε ποσοστό 55% ότι επιδοκιμάζει τη βασιλική οικογένεια έναντι 15% των μικρότερων σε ηλικία.

Το χάσμα είναι επίσης πολιτικής προέλευσης. Το 38% των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος έχει θετική γνώμη για το ζευγάρι έναντι 15%, που προτιμά τη βασιλική οικογένεια. Μεταξύ των Συντηρητικών, το 8% στηρίζει τη Μέγκαν και τον Χάρι, ενώ το 64% το Μπάκιγχαμ.

Η δημοσκόπηση του YouGov, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.600 ανθρώπων, δείχνει ότι το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων (32%) θεωρεί πως οι Σάσεξ έτυχαν δίκαιης μεταχείρισης ή άδικης μεταχείρισης από τη βασιλική οικογένεια.

Ωστόσο, το 61% των 18-24 θεωρεί ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν τους συμπεριφέρθηκε ισότιμα, έναντι 15% στους άνω των 65 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ