ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκε η συνάντηση με Νετιανιάχου και ο Ομπάμα θα πάει για γκολφ

Ακυρώθηκε η συνάντηση με Νετιανιάχου και ο Ομπάμα θα πάει για γκολφ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), ανακοινώνει την υποψηφιότητα του δικαστή Μέρικ Γκάρλαντ (Chief Judge Merrick B. Garland) για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από το Rose Garden του Λευκού Οίκου, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 Official White House Photo by Pete Souza)

O Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) εκμεταλλεύτηκε το ελεύθερο από υποχρεώσεις πρόγραμμά του αλλά και τον ανοιξιάτικο καιρό που επικρατεί στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να γευτεί την χαρά μιας παρτίδας γκολφ, προτού μεταβεί στην Κούβα την ερχόμενη Κυριακή.

Με τις κερασιές να έχουν βγάλει τα πρώτα τους άνθη στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο αργά το απόγευμα με προορισμό τη στρατιωτική βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, όπου συνηθίζει να παίζει γκολφ.

Διακηρυγμένος λάτρης του αθλήματος, ο Ομπάμα επιδίδεται σε αυτό επιμελώς τα Σαββατοκύριακα ή όταν ο χρόνος του το επιτρέπει -όπως στις προεδρικές διακοπές σε Χαβάη και Μασαχουσέτη, αλλά σπάνια καταφέρνει να παίξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι προεδρικές επιδόσεις στο απαιτητικό αυτό σπορ παραμένουν μυστήριο, καθώς οι συμπαίkτες του -σύμβουλοι και φίλοι, που τον συνοδεύουν στο πεδίο- είναι εξαιρετικά διακριτικοί και δεν αποκαλύπτουν τα τι και πώς των χτυπημάτων.

Ερωτηθείς νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (18/3) σχετικά με την πλήρη απουσία υποχρεώσεων στην ατζέντα του προέδρου, ο Τζος Έρνεστ (Josh Earnest), ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου επέλεξε να αφήσει αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu), με τον οποίο επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο ακύρωσε την επίσκεψή του.

«Αυτή η ημέρα επρόκειτο αρχικά να ήταν αφιερωμένη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο...», εξήγησε ο Έρνεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ