ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ για τη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν: «Δεν είμαστε καθόλου ρατσιστική οικογένεια»

Πρίγκιπας Ουίλιαμ για τη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν: «Δεν είμαστε καθόλου ρατσιστική οικογένεια»
AP Photo/Matt Dunham, Pool

Στην πρώτη δημόσια δήλωση μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μετά το «σεισμό» που προκάλεσε η συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ υπερασπίστηκε το Μπάκγιχαμ απέναντι στις κατηγορίες περί ρατσισμού.

«Δεν είμαστε καθόλου ρατσιστική οικογένεια» δήλωσε ο δούκας του Κέμπριτζ, δεύτερος στην σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε σχολείο του ανατολικού Λονδίνου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ διευκρίνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον αδελφό του μετά την μετάδοση της συνέντευξης, αλλά προτίθεται να το κάνει.

Σε μια από τις πλέον σοκαριστικές αποκαλύψεις, ο Χάρι και η Μέγκαν περιέγραψαν πώς κάποιος μέσα στο παλάτι τους εξέφρασε την ανησυχία του για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του αγέννητου τότε παιδιού τους, με την Όπρα Γουίνφρεϊ να διευκρινίζει αργότερα ότι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε ο σύζυγός της ήταν παρόντες σε αυτή τη συζήτηση.

Ωστόσο, η άρνηση του ζεύγους να ονομάσει το βασιλικό μέλος κατά την πολύκροτη τηλεοπτική συνέντευξη αφήνει τα υπόλοιπα ανώτερα βασιλικά μέλη εκτεθειμένα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρεται ότι «ολόκληρη η οικογένεια θλίβεται μαθαίνοντας την πλήρη έκταση του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία αυτά χρόνια για τον Χάρι και την Μέγκαν».

«Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως εκείνο περί φυλετικών διακρίσεων, είναι ανησυχητικά. Αν και κάποιες αναμνήσεις ενδέχεται να ποικίλλουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια κατ' ιδίαν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας» καταλήγει το Μπάκιγχαμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ