Πούτιν: Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για την οικονομία από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ανανεώθηκε:
Ο χρόνος που πέρασε ήταν ο πιο δύσκολος για την παγκόσμια οικονομία από την εποχή της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το ΑΕΠ του πλανήτη το 2020 μειώθηκε κατά 3,5% , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας -αποδίδοντας την πτώση αυτή στην επιδημιολογική κατάσταση και στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν παντού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αναφερόμενος στο πώς η Ρωσία αντιμετώπισε την κατάσταση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υιοθέτησε μια σκληρή μακροοικονομική πολιτική σε συνθήκες κρίσης.
Αντίθετα, όπως ανέφερε, ακολούθησε μία ήπια πολιτική, παρότι «οι τιμές του πετρελαίου όλη την προηγούμενη χρονιά βρίσκονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ στο απόγειο της κρίσης έφτασαν ακόμη να είναι και αρνητικές, κάτι το οποίο γενικά ήταν δύσκολο να το φανταστούμε πριν».
Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι στις συνθήκες αυτές, η ρωσική κυβέρνηση ενεργούσε σε συνθήκες αβεβαιότητας, άλλα «με αίσθημα πλήρους ευθύνης για την χώρα, πιστεύοντας στις δικές της δυνάμεις και βασιζόμενη στις αυξημένες δυνατότητες των τελευταίων ετών».
Κατά την εκτίμησή του «όλα αυτά έφεραν το απαιτούμενο αποτέλεσμα».
Πού πήγαν τα Όσκαρ; Οκτώ φορές που χάθηκαν τα διάσημα αγαλματίδια
17:45
Πιερρακάκης από Eurogroup: Να μην γίνουν τα Στενά του Ορμούζ «διόδια» - Τι είπε για τον αντίκτυπο από την κρίση στη Μέση Ανατολή
17:36
Κακουργηματική δίωξη στον 67χρονο που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη
17:28
Χειροπέδες σε 17χρονη και 14χρονο για παιδική πορνογραφία στο Λαύριο - Συνελήφθη και η μητέρα τους
17:20