ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μιανμάρ – Τερματισμό της βίας ζητά η Κίνα

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μιανμάρ – Τερματισμό της βίας ζητά η Κίνα
AP Photo

Οι δυνάμεις της χούντας στη Μιανμάρ σκότωσαν τουλάχιστον 14 διαδηλωτές στη συνοικία Χλαϊνγκτάγια της Γιανγκόν σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Myanmar Now. Παράλληλα, άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Το Myanmar Now ανέφερε ότι η πληροφορία προέρχεται από έναν διασώστη και ένα νοσοκομείο κοντά σε αυτή τη βιομηχανική ζώνη.

Η κρατική τηλεόραση MRTV από την άλλη, μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο Μπάγκο, στην κεντρική Μιανμάρ. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και χρησιμοποιούσαν καταπέλτες, ενώ ερευνάται αν έκαναν και χρήση όπλων.

Ο αστυνομικός Κιάου Ναϊνγκ Όο πέθανε από ένα τραύμα στο στήθος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Μέχρι σήμερα, ο στρατός που ανέτρεψε την πολιτική κυβέρνηση στη Μιανμάρ έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο ενός αστυνομικού. Περισσότεροι από 80 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους στις κινητοποιήσεις.

Η Κίνα ζητά να σταματήσει η βία

Στο μεταξύ, η Κίνα προέτρεψε τις αρχές της Μιανμάρ να σταματήσουν τη βία και να προστατεύσουν τις κινεζικές εταιρείες και τους εργαζόμενούς τους, αφού δέχτηκαν επιθέσεις εργοστάσια τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πεκίνο.

Το κρατικό, αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας CGTN μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις αλλά η ταυτότητα των εμπρηστών δεν έχει εξακριβωθεί.

«Η Κίνα προτρέπει τη Μιανμάρ να λάβει περαιτέρω αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει όλες τις βίαιες πράξεις, να τιμωρήσει τους δράστες όπως προβλέπει ο νόμος και να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία των κινεζικών επιχειρήσεων και του προσωπικού τους στη Μιανμάρ», πρόσθεσε το κανάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ