ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία - Προειδοποιήσεις για τη χαλάρωση των μέτρων

Νέα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία - Προειδοποιήσεις για τη χαλάρωση των μέτρων
AP Photo/Michael Probst

Οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό φαίνεται πως έχουν εισέλθει και πάλι σε φάση εκθετικής αύξησης, η οποία έφθασε το 20% μέσα στην τελευταία εβδομάδα, προειδοποίησε σήμερα ειδικός του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Βρισκόμαστε στο όριο του τρίτου κύματος. Αυτό δεν μπορεί πλέον να αμφισβητείται. Χαλαρώσαμε τα περιοριστικά μέτρα και αυτό επιταχύνει την εκθετική αύξηση» της πανδημίας, τόνισε ο Ντιρκ Μπρόκμαν, επιδημιολόγος του RKI, μιλώντας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 5.480 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.581.329, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, 238 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 73.656 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ο δείκτης επίπτωσης το τελευταίο επταήμερο αυξήθηκε σε 84 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 83 την προηγουμένη, ανέφερε το Ινστιτούτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ