ΚΟΣΜΟΣ

Λεχ Βαλέσα: Νέος βηματοδότης για τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας

Λεχ Βαλέσα: Νέος βηματοδότης για τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας
AP Photo/Czarek Sokolowski

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, συνιδρυτής και ηγέτης αντικομουνιστικού συνδικάτου και νομπελίστας ειρήνης Λεχ Βαλέσα, 77 ετών, υποβλήθηκε σε «επιτυχή» επέμβαση αντικατάστασης του βηματοδότη του χθες Δευτέρα, έκανε γνωστό συνεργάτης του και επιβεβαίωσε κατόπιν ο ίδιος.

Ο Λεχ Βαλέσα ξύπνησε μετά την επέμβαση, στη διάρκεια της οποίας του έγινε ολική αναισθησία, ανέφερε ο γραμματέας του στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Ο συνιδρυτής του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» (Solidarność) και πρώην πρόεδρος της Πολωνίας (1990-1995) επιβεβαίωσε αργότερα χθες ότι η επέμβαση ήταν «επιτυχής», εκφράζοντας «ευχαριστίες» σε όσους του απηύθυναν ευχές μέσω Facebook.

Η επέμβαση διήρκεσε 4 ώρες και 30 λεπτά, σύμφωνα με τον γραμματέα του.

«Αισθάνομαι καλά», διαβεβαίωσε ο νομπελίστας ειρήνης (1983).

Ο Λεχ Βαλέσα, ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» και του κινήματος κατά του πολωνικού κομμουνιστικού καθεστώτος, είχε αναρτήσει την Κυριακή ένα ανησυχητικό για την υγεία του βίντεο, όπου ανακοινώνει την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, χωρίς πρόβλεψη για την έξοδό του.

«Θα μπω στο νοσοκομείο. Αυτό που θα ακολουθήσει, μόνο ο καιρός θα το δείξει», δήλωσε ο 77χρονος βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος της Πολωνίας στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Αρα, καθώς δεν ξέρω πότε θα ξαναϊδωθούμε ή και αν θα ξαναϊδωθούμε, θα ήθελα να πω ότι έκανα τα πάντα για να παράσχω καλές υπηρεσίες στην χώρα μου», λέει χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ