ΚΟΣΜΟΣ

Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ: Η Γερμανία μπορεί να μάθει πράγματα από το Ισραήλ για τον εμβολιασμό

Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ: Η Γερμανία μπορεί να μάθει πράγματα από το Ισραήλ για τον εμβολιασμό
AP Photo

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκρινε χθες Τρίτη ότι η χώρα του θα μπορούσε να αντλήσει διδάγματα από την εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ισραήλ.

Ο κ. Σταϊνμάιερ, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, σημείωσε πως το ισραηλινό εγχείρημα έχει προσελκύσει «πολλή προσοχή» και εμπνέει «μεγάλο σεβασμό εδώ στη Γερμανία».

Και αυτό «όχι μόνο εξαιτίας του επαγγελματισμού και της ταχύτητας των εμβολιασμών, αλλά και λόγω του πραγματισμού με τον οποίο η χώρα σας και όσοι ανέλαβαν την ευθύνη συνόδευσαν και επιτάχυναν τη διαδικασία αυτή».

«Νομίζω ότι άλλοι, ανάμεσά τους κι εμείς, μπορούμε να μάθουμε από αυτό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης για τον νέο κορωνοϊό άρχισε στο Ισραήλ τη 19η Δεκεμβρίου 2020 και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες στον πλανήτη. Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων της νόσου και των μολύνσεων μειώνεται. Ως εδώ η χώρα των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιάσει 5,2 εκατ. πολίτες της, από τους οποίους σχεδόν 4,3 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση τους.

Στη Γερμανία, στο μεταξύ, η εκστρατεία ανοσοποίησης επικρίνεται, καθώς συγκριτικά ο ρυθμός του είναι αργός.

Ο κ. Ρίβλιν είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που υποδέχθηκε ο κ. Στάινμαϊερ στο προεδρικό μέγαρο φέτος. Ο πρόεδρος της Γερμανίας είχε επισκεφθεί το Ισραήλ το 2020 και έγινε ο πρώτος αρχηγός του κράτους που μίλησε στο Γιαντ Βασέμ, στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ