Ολλανδία: Δεν επέτρεψαν σε υπουργό να ψηφίσει επειδή είχε λήξει το διαβατήριό του
Ανανεώθηκε:
Στην Ολλανδία όπως φαίνεται οι κανονισμοί ισχύουν για όλους· και για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από την στάση που τήρησαν οι υπεύθυνοι εκλογικού κέντρου, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον υπουργό Υγείας να ψηφίσει επειδή είχε λήξει το διαβατήριό του.
Οι υπεύθυνοι του εκλογικού κέντρου, έστειλαν τον υπουργό Υγείας της Ολλανδίας στο σπίτι του για να πάρει ένα έγκυρο διαβατήριο.
Ο Ούγκο ντε Γιόνγκε, ο οποίος ηγείται της εθνικής προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας, προσπάθησε να ψηφίσει μέσα από το αυτοκίνητό του σε ένα εκλογικό κέντρο του Ρότερνταμ.
«Και μια ακόμη συμβουλή: να πάρετε ένα ΕΓΚΥΡΟ έγγραφο ταυτοποίησης μαζί σας», έγραψε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Twitter βάζοντας ως hashtag «λιγοχαζός».
Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad επικαλέστηκε τον ανώτατο αξιωματούχο στο εκλογικό κέντρο, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να παρακαμφθούν οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας για χάρη ενός πολιτικού.
Η σημερινή είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στην Ολλανδία, που θεωρούνται «δημοψήφισμα» για τη διαχείριση της πανδημίας από την συντηρητική κυβέρνηση.
Ο ντε Γιόνγκε ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος προβλέπεται να παραμείνει στην εξουσία.
ΕΛΤΑ: Ανανέωση του στόλου με 250 ηλεκτρικά δίκυκλα ελληνικής παραγωγής
14:02
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: F-22 Raptor και Stratotanker έστειλε ο Τραμπ στο Ισραήλ: «Αν σπείρεις τον άνεμο, θα θερίσεις θύελλες» προειδοποιεί το Ιράν
13:57
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν
13:51
Χαλκίδα: Διασωληνωμένος 14χρονος μετά από τροχαίο - Πήρε κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου των γονιών
13:49