ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι «φονιάς» - Θα πληρώσει το τίμημα της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι «φονιάς» - Θα πληρώσει το τίμημα της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές
AP Photo/Carolyn Kaster

«Δολοφόνο» αποκαλεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο ABC και παράλληλα προειδοποιεί ότι «θα υποστεί τις συνέπειες» της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο εάν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι ένας φονιάς», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι, το πιστεύω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα» προειδοποίησε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Good Morning America» του τηλεοπτικού δικτύου ABC News. Ερωτηθείς ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε: «Θα δείτε σύντομα».

Οι δηλώσεις Μπάιντεν ήλθαν αφότου έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές -κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ταυτόχρονα ο Μπάιντεν επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον.

«Τον ξέρω σχετικά καλά» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου [...] είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ