ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη διάσωση ζευγαριού μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα

Απίστευτη διάσωση ζευγαριού μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα
Screen grab/YouTube

Δραματική ήταν η διάσωση ενός ζευγαριού και των σκυλιών τους μετά από πτώση του οχήματός του από αερογέφυρα στο Αϊντάχο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος που επέφερε την πτώση.

Κάποιοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο οδηγός ηλικίας 67 ετών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λίγο πριν το ατύχημα.

Το φορτηγό περιστράφηκε πρώτα προς τα αριστερά, πριν περάσει πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά της γέφυρας. Το τροχόσπιτο έμεινε πάνω στην αερογέφυρα, διακόπτοντας την κίνηση και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, καθώς το φορτηγό έπεσε πλαγίως.

Το όχημα σώθηκε με τη βοήθεια αλυσίδων, που το συνέδεαν με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο του ζευγαριού (μήκους περίπου 9 μέτρων), το οποίο παρά τη σύγκρουση, παρέμεινε πάνω στην αερογέφυρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στο αυτοκίνητό του, που κρεμόταν σε υψόμετρο περίπου 30μ.

Η τοπική αστυνομία κλήθηκε στο σημείο του ατυχήματος περίπου στις 14:45 τη Δευτέρα, βρίσκοντας τους δύο ηλικιωμένους (67 και 64 χρονών) από το Garden City να κρέμονται, ουσιαστικά, ανάποδα πάνω από το φαράγγι του Malad Gorge.

Οι δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Magic Valley. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ISP Lynn Hightower, οι τραυματισμοί που φέρουν σε καμία περίπτωση δεν απειλούν τη ζωή τους.

Μαζί τους διασώθηκαν και τα δύο μικρά σκυλιά του ζευγαριού, τα οποία φιλοξενεί αυτό το διάστημα άτομο από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ