ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Σε καθεστώς lockdown «επιστρέφει» για ένα μήνα το Παρίσι

Κορωνοϊός - Γαλλία: Σε καθεστώς lockdown «επιστρέφει» για ένα μήνα το Παρίσι
AP Photo/Michel Euler

Την επιβολή νέας καραντίνας, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, σε 16 διαμερίσματα της Γαλλίας -ανάμεσά τους το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του Ιλ ντε Φρανς-, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση προς ανάσχεση του τρίτου πανδημικού κύματος κορωνοϊού στη χώρα -και τη στιγμή που ο απολογισμός των νεκρών προσεγγίζει τους 100.000.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα καθολικά lockdown.

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα αρχίζει μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ