ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους: Τα μαύρα κουτιά θα δείξουν την αλήθεια

Συντριβή αεροσκάφους: Τα μαύρα κουτιά θα δείξουν την αλήθεια
REUTERS/Maxim Shemetov

Ένα νέο βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου του Ροστόφ, δείχνει την πρόσκρουση του αεροσκάφους ακριβώς τη στιγμή της προσγείωσης, που αποτέλεσμα είχε να χάσουν τη ζωή τους 62 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ροστόφ της Ρωσίας, όπου συνετρίβη κατά την προσγείωσή του το Boeing 737 της Flydubai, αναμένεται να ρίξουν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, το αεροπλάνο συνετρίβη δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας. Σήμερα το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ επί του Ντον ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την επιτροπή που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας, οι ειδικοί που εξέτασαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους διαπίστωσαν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Το συντομότερο δυνατό θα αποκρυπτογραφηθεί και το περιεχόμενο των τελευταίων συνομιλιών που έχουν καταγραφεί στα μαύρα κουτιά, μόλις οι εμπειρογνώμονες καταφέρουν να ανασύρουν τα δεδομένα, όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Οκσάνα Κοβρίσναγια.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται η συνομιλία του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου του Ροστόφ με την πτήση 981, ωστόσο η γνησιότητά του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί

Το αεροπλάνο της εταιρείας flydubai συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Ωστόσο, σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας όπου έχει καταγραφεί το δυστύχημα, φαίνεται πως το αεροσκάφος είχε ήδη πιάσει φωτιά πριν την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ