ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - Είμαστε σε επαφή λέει η Μόσχα

Θρίλερ με ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - Είμαστε σε επαφή λέει η Μόσχα
Screen grab από βίντεο

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαύρη θάλασσα όπου φέρεται να αγνοείται ρωσικό υποβρύχιο, παρόλο που η Ρωσία διαψεύδει.

Ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε επαφή με το πλοίο που συνεχίζει να στέλνει πληροφορίες, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα υποβρύχια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται σε αποστολές και όχι στο ναύσταθμο, όπως ήταν προγραμματισμένο λόγω του εορτασμού της Ημέρας των υποβρυχίων.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Αχιλλέας Πατσούκας το θρίλερ που φέρνει μνήμες Κούρσκ, διαδραματίζεται με το συμβατικό ρωσικό υποβρύχιο «Ροστόφ επί του Ντόν»

Στο βίντεο το υποβρύχιο «Ρόστοφ»

Ύστερα από δημοσιεύματα δυτικών μέσων τα οποία έκαναν λόγο για εξαφάνιση του ρωσικού υποβρυχίου, πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο πρακτορείο Novosti, πως το ρωσικό υποβρύχιο είναι σε επαφή και στέλνει κανονικά πληροφορίες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μάλιστα όπως ανέφερε η πηγή το υποβρύχιο έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς εδώ και μια βδομάδα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν να το εντοπίσουν, αυτό εξακολουθεί να εκτελεί κανονικά την αποστολή του.

Η ανησυχία δεν εστιάζεται μόνο σε αυτό το γεγονός. Σήμερα στη Ρωσία, είναι η Ημέρα των Υποβρυχίων και ενώ κανονικά ένα μέρος των υποβρυχίων θα έπρεπε να είναι στον ναύσταθμο της Μαύρης Θάλασσας για τους εορτασμούς, αυτό δεν συνέβη καθώς όλα τα υποβρύχια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έξι στον αριθμό, βρίσκονται σε διαφορετικές αποστολές, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο, τόσο για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, όσο και για όλα τα πολεμικά ναυτικά του κόσμου.

Την αποκάλυψη έκανε ο Διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιναύαρχος Ίγκορ Οσίποφ από το Ναύσταθμο της Σεβαστούπολης. Ο Αντιναύαρχος αποκάλυψε πως αν και η ημέρα είναι εορταστική κανένα από τα έξι υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν βρίσκεται στο ναύσταθμο. Ας σημειωθεί ότι η Ρωσία διαθέτει έξι στόλους.

Από την πλευρά του ανώτερος αξιωματικός της υποβρύχιας μοίρας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πλοίαρχος της Ανατόλι Βαρότσκιν, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση, παραδέχτηκε στο πρακτορείο Ria Novosti, πως όλα τα υποβρύχια πλέουν στη θάλασσα, συμπληρώνοντας πως το γεγονός αυτό: «αποτελεί μια περίπτωση χωρίς προηγούμενο, για τους στόλους της Ρωσίας, αλλά και για όλους τους στόλους των ξένων κρατών». Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σημείωσε πως «και τα έξι σύγχρονα υποβρύχια εκτελούν διαφορετικές αποστολές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ