ΚΟΣΜΟΣ

Open Arms: Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας προσφύγων

Open Arms: Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας προσφύγων
Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα του Βορρά και πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε πρόσφυγες και μετανάστες ζητά η Εισαγελία του Παλέρμο στη Σικελία.

Η υπόθεση αφορά στην απόφαση του Ματέο Σαλβίνι -τον Αύγουστο του 2019, όταν διατελούσε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε- να μην επιτρέψει -επί μια εβδομάδα- την αποβίβαση 147 μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, επιβαίνοντας σε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομοή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου» έγραψε ο Σαλβίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι νιώθει «περήφανος που εργάστηκε για την προστασία της χώρας του σεβόμενος το νόμο και αφυπνίζοντας την Ευρώπη».

Στη Σικελία, οι ακροαματικές διαδικασίες για την υπόθεση βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ