ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στα social media: Ο Τραμπ θα λανσάρει δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Επιστροφή στα social media: Ο Τραμπ θα λανσάρει δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης
AP Photo/Evan Vucci, File

Ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκλείστηκε από το Twitter, το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, σχεδιάζει να λανσάρει μία δική του πλατφόρμα σε διάστημα δύο με τριών μηνών.

Η προαναγγελία ήλθε την Κυριακή διά στόματος ενός εκ των συμβούλων του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Τζέισον Μίλερ, ο οποίος είχε διατελέσει εκπρόσωπος του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2020, δήλωσε ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θα επανέλθει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια νέα, δική του πλατφόρμα που «θα επαναπροσδιορίσει τελείως το παιχνίδι».

Ο Μίλερ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις. Στελέχη του Trump Organization, της εταιρείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα το Twitter ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να γίνει μια δημόσια διαβούλευση για το πώς και πότε θα πρέπει να αποκλείει από τις υπηρεσίες του ηγέτες χωρών. Όπως ανέφερε, αναθεωρεί την πολιτική του και εξετάζει αν θα πρέπει οι ηγέτες να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους απλούς χρήστες.

Από πλευράς του, το Facebook, το οποίο ανέστειλε επ' αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ τον Ιανουάριο, έχει ζητήσει από την ανεξάρτητη επιτροπή εποπτείας του να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ