ΚΟΣΜΟΣ

Toυρκία: Σε μέγιστη επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές

Toυρκία: Σε μέγιστη επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές στην Τουρκία, μετά τη χθεσινή αιματηρή βομβιστική επίθεση σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Από την επίθεση, σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και ένας Ιρανός καθώς και ο δράστης της επίθεσης, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οι αρχές ασφαλείας της χώρας του προσπαθούν να διευκρινίσουν αν στόχος της επίθεσης ήταν πολίτες του Ισραήλ, διερευνώντας αν στην επίθεση έχει ανάμειξη το Ισλαμικό Κράτος. “Υπάρχουν πληροφορίες ότι την επίθεση πραγματοποίησε μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και τις ελέγχουμε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών, Εφκάν Αλά δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για τον Μεχμέτ Οζτούρκ, που ήταν γεννημένος το 1992 στην πόλη Γκαζιαντέπ της Νότιας Τουρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι τουρκικές αρχές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ενώ στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε επτά επαρχίες. Για λόγους ασφάλειας έχουν απαγορευτεί οι εορτασμοί της γιορτής της άνοιξης (Newroz) σε αρκετές πόλεις, ενώ όπου έχουν επιτραπεί οι εορτασμοί, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Ο Τούρκος υπουργός, τόνισε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συνεργασία με άλλες χώρες, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ