ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγος ΥΠΕΞ: Ο Αμπντεσλάμ ετοίμαζε επίθεση στις Βρυξέλλες

Βέλγος ΥΠΕΞ: Ο Αμπντεσλάμ ετοίμαζε επίθεση στις Βρυξέλλες
Carl Court/Getty Images/Ideal Images

Την πληροφορία ότι ο Σαλά Αμπντεσλάμ ετοίμαζε επίθεση στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ο Βέλγος ΥΠΕΞ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους του Σαλά Αμπντεσλάμ χθες (Σάββατο) ήταν ότι ήθελε να πάει στο Σταντ ντε Φρανς κι επρόκειτο να ανατιναχθεί, όμως δεν το έκανε. Η άλλη πληροφορία που μάθαμε ήταν ότι ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ρέιντερς κατά τη διάρκεια διεθνούς συμποσίου που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες μετά από συντονισμένη επιχείρηση των βελγικών Αρχών σε συνεργασία με στελέχη της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Κι αυτή είναι ενδεχομένως η αλήθεια καθώς ανακαλύψαμε πολλά όπλα, βαριά όπλα κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών, ενώ ανακαλύψαμε και ένα νέο δίκτυο με επίκεντρο εκείνον στις Βρυξέλλες» συνέχισε ο Ρέιντερς.

«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχα δηλώσει σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ ότι εμείς αναζητούσαμε 10 ανθρώπους βαριά οπλισμένους. Έχουμε εντοπίσει πολλούς περισσότερος από τον Νοέμβριο και όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά επίσης στη Γαλλία. Προς το παρόν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εντοπίσει περισσότερα από 30 πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί στις επιθέσεις του Παρισιού, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν και άλλοι» τόνισε ο Βέλγος ΥΠΕΞ σε ομιλία του την τελευταία ημέρα του 11ου Φόρουμ των Βρυξελλών.

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ένας 26χρονος Γάλλος που διέμενε στο Βέλγιο, συνελήφθη την Παρασκευή στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών αφού κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για ένα διάστημα 4 μηνών.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατικές δολοφονίες» και για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, κατόπιν έχει προφυλακιστεί στην φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπριζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ