Ρωσία: «Σήμα» Πούτιν για «επέκταση» της θητείας του στο Κρεμλίνο
Ανανεώθηκε:
Νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου, ενέκρινε σήμερα η Κρατική Δούμα.
Σύμφωνα με μία από τις νέες διατάξεις του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο περιορισμός του αριθμού των θητειών, τις οποίες το ένα και αυτό πρόσωπο μπορεί να βρίσκεται στο αξίωμα του προέδρου, τίθεται σε ισχύ για τον εν ενεργεία αρχηγό κράτους χωρίς να υπολογισθούν οι προηγούμενες προεδρικές θητείες.
Κατά αυτόν τον τρόπο ο συνταγματικός αυτός κανόνας επιτρέπει στον νυν αρχηγό του κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για δύο ακόμη θητείες.
Το νομοσχέδιο είχαν καταθέσει οι βουλευτές Πάβελ Κρασενίνικοφ και Όλγκα Σαβαστιάνοβα, όπως και ο βουλευτής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Αντρέι Κλίσας τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πρόεδρος της χώρας μπορεί να εκλεγεί Ρώσος πολίτης ηλικίας 35 ετών και άνω, ο οποίος διαβιούσε μονίμως στην Ρωσία για διάστημα όχι μικρότερο των 25 ετών, ενώ δεν έχει και δεν είχε ποτέ στο παρελθόν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής άλλου κράτους.
Παραδόθηκε 64χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος δίδυμων ΑμεΑ στην Κυψέλη
15:34
Πυρά Πούτιν κατά Ουκρανίας: Το Κίεβο προσπαθεί να τορπιλίσει την ειρηνευτική διαδικασία
15:33
Κρήτη: Ένοχος 54χρονος για τον τραυματισμό δύο ανηλίκων που εισέβαλαν στο μποστάνι του
15:24
Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο λόγω 24ωρης απεργίας
15:23