ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα αφίχθη στην Κούβα (pics)

Ο Μπαράκ Ομπάμα αφίχθη στην Κούβα (pics)
Reuters/CARLOS BARRIA

Το έδαφος της Κούβας πάτησε λίγο πριν τις 22.30 (ώρα Ελλάδος) ο Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τη συζυγό του Μισέλ και τις δύο τους κόρες, Μάλια και Σάσα σε μια ιστορική, από κάθε άποψη, επίσκεψη.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου, που προσγειώθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτί» της Αβάνας, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες αποκαταστάθηκαν χάρη στις προσπάθειες του Ομπάμα και του Ραούλ Κάστρο.

obama2

Κατά την τριήμερη παραμονή του στην Κούβα, ο Ομπάμα, ο οποίος είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την Κούβα από το 1928 και έπειτα, θα συναντηθεί με τον Ραούλ Κάστρο, όχι όμως και με τον ιστορικό ηγέτη της χώρας, Φιντέλ.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στο νησί της Καραϊβικής, ο Ομπάμα έγραψε στο Twitter ¿Que bolá Cuba? (Πώς πάει Κούβα), συμπληρώνοντας ότι ανυπομονεί να ακούσει και να μιλήσει απευθείας με Κουβανούς πολίτες.

obama3

Η πιο σημαντική στιγμή της επίσκεψής του αναμένεται να είναι η ομιλία του την Τρίτη σε θέατρο της Αβάνας, η οποία θα μεταδοθεί και από την κουβανική τηλεόραση.

Πηγή φωτό: Reuters/CARLOS BARRIA

Διαβάστε επίσης

Κούβα: Δεκάδες συλλήψεις λίγες ώρες πριν την άφιξη του Ομπάμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ