ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω πανδημίας

Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω πανδημίας
Philip Fong/Pool Photo via AP

Ένα χρόνο αργότερα από το αναμενόμενο, η Ιαπωνία έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η Ολυμπιακή δάδα το μεγάλο ταξίδι της. 

Η ροζ και χρυσή μεταλλική δάδα, σε σχήμα κερασιάς, αναφλέχθηκε το πρωί στο αθλητικό συγκρότημα J-Village, το οποίο είχε χρησιμεύσει ως βάση για επιχειρήσεις ανακούφισης μετά την πυρηνική καταστροφή της 11ης Μαρτίου 2011, μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που έπληξε την περιοχή.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, με τους θεατές να πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα και να μην έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν.

Αθλητές θα μεταφέρουν τη Φλόγα ανά τη χώρα μέχρι αυτή να φτάσει το Τόκιο για την Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το 2020 να αναβληθούν ενώ εξαιτίας των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων, οι Αγώνες φέτος θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία επισκεπτών από το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ