ΚΟΣΜΟΣ

Η Πολωνία στη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας – Παίρνει νέα μέτρα

Η Πολωνία στη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας – Παίρνει νέα μέτρα
AP Photo/Czarek Sokolowski, File

«Η Πολωνία σήμερα διέρχεται τη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας εδώ και 13 μήνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Ματέους Μοραβιέτσκι.  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Μοραβιέτσκι είπε ότι το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι ο περιορισμός της κινητικότητας των πολιτών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι αναγκαίος για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Η κυβέρνηση θα κλείσει νηπιαγωγεία, κομμωτήρια και θα περιορίσει τη συμμετοχή στις εκκλησιαστικές λειτουργίες από το Σάββατο, αφού η χώρα καταγράφει ένα ακόμη ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, στο τρίτο κύμα, τα οποία ανήλθαν σε υψηλό ημέρας, στα 34.151, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός, επιπλέον περιορισμοί θα εφαρμοστούν εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες και υποχρεωτική καραντίνα ενδέχεται να επιβληθεί για τις αφίξεις στα νότια σύνορα της Πολωνίας.

Η Πολωνία μετρά 2.154.821 κρούσματα κορωνοϊού και 50.860 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ