Ιταλικά ΜΜΕ: «Σκληρή» η παρέμβαση Ντράγκι στη Σύνοδο Κορυφής
Ανανεώθηκε:
Πληροφορίες για την παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής αναφορικά με το ζήτημα της AstraZeneca, διαχέουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Μάριο Ντράγκι, κατά την παρέμβασή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακά, τόνισε ότι «οι ευρωπαίοι απογοητεύθηκαν από την AstraZeneca». Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7 προσθέτει ότι «ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της χώρας, κατά την παρέμβασή του, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια».
Παράλληλα, ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ο Ντράγκι πληροφόρησε λεπτομερώς τους ομολόγους του, για την υπόθεση των εκατομμυρίων παρτίδων εμβολίων της AstraZeneca που εντοπίσθηκαν σε κέντρο εμφιάλωσης εμβολίων, στο Ανάνι, εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης.
«Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι δόσεις εμβολίου που βρίσκονται στο Ανάνι, να μπορέσουν να μείνουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», μετέδωσε, πριν από λίγο, το τηλεοπτικό δίκτυο La7.
Πάντως, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνόδου κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υιοθέτηση του «ψηφιακού πράσινου πάσου».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ζήτησε να εξετασθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να επιβραδύνουν την εφαρμογή του όλου σχεδίου.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, μεταδίδουν ότι ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως «οι χώρες μέλη της Ένωσης θα χρειαστούν όλη την στήριξη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προσφέρει», διότι «το να δημιουργηθούν εθνικές ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες να επικοινωνούν μεταξύ τους, δεν είναι κάτι το αυτονόητο».
Ταξιδιωτικές οδηγίες στους Έλληνες πολίτες από Πρεσβείες και προξενεία στη Μέση Ανατολή
18:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο των ΗΑΕ για το Ιράν
18:49
Ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (vid)
18:40
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ παρακολουθεί στενά την επιχείρηση στο Ιράν
18:30