Γκουτέρες: Ο κόσμος αντιμετωπίζει έντονα ζητήματα βιωσιμότητας χρέους λόγω του κορωνοϊού
Ανανεώθηκε:
Ο κόσμος αντιμετωπίζει έντονα ζητήματα βιωσιμότητας του χρέους εξαιτίας της κρίσης του νέου κορωνοϊού, τα οποία δεν έχουν κατανοηθεί ή αντιμετωπιστεί κατάλληλα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι Financial Times (FT).
«Η απάντηση στην COVID-19 και στις οικονομικές πτυχές (της κρίσης) είναι κατακερματισμένη και οι γεωπολιτικοί διαχωρισμοί δεν βοηθούν», δήλωσε ο Γκουτέρες στους FT.
Χώρες όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική έχουν δανειστεί σε μεγάλο βαθμό από εσωτερικούς δανειστές παρά από ξένους επενδυτές με επιτόκια πολύ πιο υψηλά από αυτά που είναι διαθέσιμα σε πλούσιες χώρες, καθιστώντας τους κινδύνους λιγότερο ορατούς από προηγούμενες κρίσεις χρέους αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με τον Γκουτέρες.
«Δανείζονται ουσιαστικά από την εσωτερική αγορά, αλλά η διάρκεια μέχρι την ωρίμανση μειώνεται», σημείωσε ο Γκουτέρες στις δηλώσεις που έκανε στην οικονομική εφημερίδα.
«Αυτό είναι μια πολύ κακή ένδειξη» τόνισε χαρακτηριστικά.
OpenClaw: Το ΑΙ εργαλείο που έγινε viral και έφερε στο προσκήνιο το… Matrix
09:53
Υποπτος για την επίθεση σε βάρος Ρώσου αντιστράτηγου συνελήφθη στο Ντουμπάι λέει η Μόσχα
09:44
Νεκροί δύο μετανάστες στον Έβρο - Επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι
09:38
Πώς ακριβώς η έλλειψη ύπνου βλάπτει τους νευρώνες του εγκεφάλου μας, σύμφωνα με νέα μελέτη
09:30