ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τρεις υπόπτους που σχετίζονται με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ανθρωποκυνηγητό για τρεις υπόπτους που σχετίζονται με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
REUTERS/Osman Orsal

Τρεις άνδρες καταζητούνται από τις αρχές σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την επίθεσης αυτοκτονίας σε κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ισραηλινοί κι ένας Ιρανός.

Η επίθεση του Σαββάτου στην οδό Istiklal, έναν μεγάλο πεζόδρομο με διεθνή καταστήματα και ξένα προξενεία, ήταν η τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία φέτος. Οι δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη έγιναν από τον ISIS, ενώ για τις άλλες δύο στην Άγκυρα έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από Κούρδους μαχητές.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλα, την Κυριακή ταυτοποίησε τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης ως έναν τούρκο υπήκοο που γεννήθηκε το 1992 και που κατάγεται από τη νότια επαρχία Γκαζιαντέπ κοντά στα συριακά σύνορα, προσθέτοντας ότι πέντε άνθρωποι είχαν τεθεί υπό κράτηση μέχρι στιγμής σε σχέση με την έκρηξη.

Η τουρκική εφημερίδα Haberturk αναφέρει ότι η αστυνομία εξετάζει βίντεο από κλειστά κυκλώματα στα οποία εμφανίζεται ο βομβιστής αυτοκτονίας να ακολουθεί την ομάδα των Ισραηλινών τουριστών για αρκετά χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο τους, στη συνέχεια να περιμένει έξω από το εστιατόριο όπου έτρωγαν πρωινό πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ