ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook μπλόκαρε βίντεο με συνέντευξη Τραμπ στη σελίδα της νύφης του

Το Facebook μπλόκαρε βίντεο με συνέντευξη Τραμπ στη σελίδα της νύφης του
Η Λάρα Τραμπ είναι παντρεμένη με τον γιο του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Έρικ AP Photo/Matt Slocum

Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από την πλατφόρμα- από τη σελίδα της νύφης του, Λάρα Τραμπ, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας.

Η Λάρα Τραμπ, η οποία είναι παντρεμένη με τον γιο του Τραμπ, Έρικ, και προσφάτως εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News ως συνεργάτιδα, επιδίωξε να προωθήσει μια συνέντευξη με τον Τραμπ για τη διαδικτυακή εκπομπή της «The Right View» με αναρτήσεις της στο Instagram.

Κατόπιν, ανήρτησε ένα «screenshot» από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook, με το οποίο την ενημέρωναν ότι το βίντεό της με τον Τραμπ να μιλά αποσύρθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την απαγόρευση που έχει επιβάλει στους λογαριασμούς του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκλειστεί από το Facebook και το Instagram επ' αόριστον υπό το βάρος των κατηγοριών για υποκίνηση βίας μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

«Βάσει του αποκλεισμού που έχουμε επιβάλει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, επιπλέον περιεχόμενο που θα αναρτάται με τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρεται και θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς στους λογαριασμούς του» σημειώνεται.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Facebook, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε πως το email είναι πραγματικό, απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει σχετικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ