Ν. Σαρκοζί: Όποιος λέει ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα θέλει το θάνατο της Ε.Ε.
Όποιος λέει ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα θέλει το θάνατο της Ε.Ε. υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και επικεφαλής του κόμματος της Δεξιάς,«οι Ρεπουμπλικάνοι», Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.
«Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Ακολουθούσα πάντοτε τη θέση αυτή, βασίζεται στην κοινή λογική» τόνισε σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι iTele.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω κάτι εναντίον των Τούρκων. Τους χρειαζόμαστε, είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Σαρκοζί, πρόσθεσε όμως ότι «αν η Τουρκία είναι στην Ευρώπη οι ευρωπαίοι μαθητές θα πρέπει να μαθαίνουν ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα βρίσκονται στη Συρία. Πού είναι η κοινή λογική σε αυτό;» διερωτήθηκε.
Επίσης ο κ. Σαρκοζί τόνισε πως εκτός από τους γεωγραφικούς και στορικούς λόγους είναι ενάντια της συμμετοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε για αιτίες που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους και τους δημοσιογράφους.
Ο Τραμπ «προτιμά μια διπλωματική λύση με το Ιράν», λέει ο Βανς - Νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη
19:07
Τριμερής Παπασταύρου με Μπέργκαμ και Ράιτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
18:58
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47
ΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο: Ο καημός του είναι πώς η περιοχή θα γίνει ορμητήριο πολέμου
18:37