ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού
Screen Grab

Μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, υπό το σύνθημα «We can do this» (Μπορούμε να το κάνουμε), εγκαινίασε σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, η διακυβέρνηση Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Τα βίντεο της εκστρατείας προβάλλονται στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα στα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας κατέβαλε επίσης εκατομμύρια δολάρια για την προβολή της εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης που απευθύνονται σε Αφροαμερικανούς, ισπανόφωνους και Ασιάτες Αμερικανούς -κοινότητες που έχουν χτυπηθεί δυσανάλογα σκληρά από τον κορωνοϊό.

Τέσσερα σποτ, εκ των οποίων ένα στην ισπανική γλώσσα, καλούν τους πολίτες «να προστατευτούν με εμβόλια, στα οποία μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη» και που «προσφέρουν εξαιρετική προστασία σε όλους».

Η εκστρατεία αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε από τα τέλη Ιανουαρίου και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί πως το 90% των Αμερικανών ενηλίκων θα έχει πρόσβαση σε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έως τις 19 Απριλίου.

Έχοντας επιτύχει στις 58 ημέρες της προεδρίας του τον στόχο της χορήγησης 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, ο Τζο Μπάιντεν έχει θέσει πλέον ως στόχο τις 200 εκατ. δόσεις μέχρι τη συμπλήρωση της 100ής ημέρας από την ανάληψη των ηνίων των ΗΠΑ.

Στόχος του Δημοκρατικού προέδρου είναι οι Αμερικανοί να μπορέσουν να συναντηθούν σε «μικρές ομάδες» για να εορτάσουν την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου.

Όμως, παρά την πρόοδο στους εμβολιασμούς, στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφεται πρόσφατα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που η πανδημία εξακολουθεί να στερεί κατά μέσο όρο 900 ζώες την ημέρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ