ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Tesla

Νέο ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Tesla
(AP Photo/Noah Berger)

Η Tesla, ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ πωλήσεων για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις των Model 3 και Model Y αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας έλλειψης ανταλλακτικών, αναφέρει το Reuters.

«Με ενθαρρύνει η ισχυρή υποδοχή του Μοντέλου Υ στην Κίνα και προχωράμε γρήγορα σε πλήρη παραγωγική ικανότητα», δήλωσε η Tesla. Τα νέα μοντέλα S και Model X έχουν επίσης εξαιρετική αποδοχή και βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της παραγωγής ράμπας", πρόσθεσε.

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη ξεκίνησε την παραγωγή του Model Y στα τέλη του περασμένου έτους στη βασική αγορά όπου ήδη παράγει sedan Model 3. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 18% από τον προηγούμενο μήνα, ακόμη και όταν η ζήτηση πέφτει συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς της Κίνας που πραγματοποιήθηκαν τον ίδιο μήνα.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρέδωσε 184.800 οχήματα παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 177.822 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Αυτό η επίδοση υπερβαίνει επίσης το προηγούμενο ρεκόρ των 180.570 αυτοκινήτων που επιτεύχθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Τον Φεβρουάριο, η Tesla ανέστειλε την λειτουργία του εργοστασίου της στην Καλιφόρνια για δύο ημέρες λόγω «ελλείψεων ανταλλακτικών», σε μια εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, συμπεριλαμβανομένων των General Motors και Ford Motor, σταμάτησαν μερικά από τα εργοστάσιά τους για αρκετές εβδομάδες.

'Αλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν χθες ανάκαμψη στις πωλήσεις των ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την πτώση που προκλήθηκε από κορωνοϊό πέρσι, αλλά οι όγκοι περιορίστηκαν από μια παγκόσμια έλλειψη τσιπ που ανάγκασε πολλές εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή.

Η Tesla, πούλησε 2.020 Model S/Xs κατά το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις 18.920 πωλήσεις το προηγούμενο τρίμηνο, πριν από τις ανανεώσεις του μοντέλου.

Η Tesla έχει γίνει μακράν η πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο, παρά την αυξημένη παραγωγή που έχουν οι ανταγωνιστές της όπως η Toyota, η Volkswagen και η GM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ