ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία στη Στουτγάρδη

Γερμανία: Μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία στη Στουτγάρδη
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Martin Meissner

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη Στουτγάρδη για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς, την ώρα που αναζωπυρώνεται στη Γερμανία η συζήτηση για την ενίσχυση των μέτρων λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα σε πλατεία, στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης, αφού έκαναν προηγουμένως πορεία από το κέντρο της.

Οι συμμετέχοντες «αγνόησαν» τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να τηρήσουν τα μέτρα, όπως να φορέσουν τις μάσκες τους και να κρατούν αποστάσεις, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Οι υποστηρικτές αυτού του αποκαλούμενου κινήματος Querdenken («Αντικομφορμιστικό»), διαφωνούν με τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και διαδηλώνουν τακτικά στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας. Στους κόλπους του Querdenken συγκεντρώνονται ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, συνωμοσιολόγοι, αντιεμβολιαστές και άλλοι.

Στις 20 Μαρτίου, περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάσελ, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συλλήψεις.

Στη Στουτγάρδη οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με τα οποία ζητούσαν να τερματιστεί «η δικτατορία της Covid».

«Τα μέτρα είναι υπερβολικά» ανέφερε μια γυναίκα, η Έβελιν, η οποία ζητούσε «να αρθεί το lockdown», λέγοντας ότι «δεν πιστεύει» τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων. «Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού» έλεγε από την πλευρά του ένας διαδηλωτής, ο Ράινερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ