ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλο Σάββατο Καθολικών: Μήνυμα ζωής και ελπίδας εν μέσω της πανδημίας από τον Πάπα Φραγκίσκο

Μεγάλο Σάββατο Καθολικών: Μήνυμα ζωής και ελπίδας εν μέσω της πανδημίας από τον Πάπα Φραγκίσκο
Remo Casilli/Pool photo via AP

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα ζωής και ελπίδας στην λειτουργία που τελέσθηκε στο Βατικανό, παραμονή του Πάσχα των Καθολικών.

Η λειτουργία έληξε πριν από τις 10 το βράδυ (ώρα Ιταλίας) του Μεγάλου Σαββάτου των Καθολικών για να μπορέσουν, οι πιστοί να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Remo Casilli/Pool photo via AP

«Μπορούμε πάντα να κάνουμε μια νέα αρχή, διότι υπάρχει μια νέα ζωή, την οποία ο Κύριος είναι σε θέση να μας προτρέψει να ξεκινήσουμε, πέρα από κάθε αποτυχία», τόνισε ο ποντίφικας. «Και από τα ερείπια της καρδιάς μας, ο Κύριος μπορεί να φτιάξει ένα έργο τέχνης. Και από τα κατεστραμμένα ψήγματα της ανθρωπότητάς μας, ο Κύριος ετοιμάζει μία νέα ιστορία», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Στους μήνες αυτούς της πανδημίας, αισθανόμαστε τον αναστάντα Κύριο, ο οποίος μας καλεί να ξαναρχίσουμε, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα. Ο Ιησούς προπορεύεται πάντα: Στον σταυρό του πόνου, της μοναξιάς και του θανάτου, όπως και στην δόξα μιας ζωής που ανασταίνεται, μιας ιστορίας που αλλάζει, μιας ελπίδας που γεννιέται» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ