Γαλλία: Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού ο επιχειρηματίας και πρώην υπουργός Μπερνάρ Ταπί
Επίθεση δέχθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί και η σύζυγός από 4 άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι τους, οι οποίοι τους χτύπησαν και τους έδεσαν προτού τραπούν σε φυγή έχοντας κλέψει κοσμήματα.
Γύρω στις 12.30 τη νύχτα, στο Κομπ Λα Βιλ, στην περιοχή του Παρισιού, το ζευγάρι αιφνιδιάστηκε, ενώ κοιμόταν, από τους κουκουλοφόρους και ντυμένους στα μαύρα ληστές, οι οποίοι τους έδεσαν με καλώδια και τους χτύπησαν, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Τον 78χρονο επιχειρηματία τον χτύπησαν με ένα γκλομπ στο κεφάλι, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και σύζυγός του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, διευκρίνισε στο AFP η εισαγγελέας του Μελάν Μπεατρίς Αντζελεγί, η οποία πρόσθεσε ότι οι κακοποιοί τους άρπαξαν κοσμήματα.
Η σύζυγος του Ταπί, η οποία δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της και πήγε σε ένα γειτονικό σπίτι απ’ όπου ειδοποίησε την αστυνομία, σύμφωνα με την πηγή που έχει γνώση της έρευνας. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
«Ο παππούς μας αρνήθηκε να πάει (στο νοσοκομείο), έμεινε στο σπίτι του. Είναι εντάξει, πολύ κουρασμένος», δήλωσε ο εγγονός του επιχειρηματία Ροντόλφ Ταπί.
Ο Μπερνάρ Ταπί νοσεί από καρκίνο στο στομάχι και τον οισοφάγο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην υπουργός Μπερνάρ Ταπί το 2017 είχε καταδικαστεί να επιστρέψει τα 404 εκατ. ευρώ που του είχαν δοθεί, στο πλαίσιο ενός σκανδάλου στο οποίο έχει εμπλακεί και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00