ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο - Γερμανία: Εισήγηση για απόσταση 6 - 12 εβδομάδων ανάμεσα στις 2 δόσεις

Εμβόλιο - Γερμανία: Εισήγηση για απόσταση 6 - 12 εβδομάδων ανάμεσα στις 2 δόσεις
AP/Christophe Ena

Απόσταση 6 - 12 εβδομάδων ανάμεσα στις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, πρότεινε ο γερμανός αρμόδιος για θέματα Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και προερχόμενος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης των εμβολίων.

Η εκτίμηση του ίδιου είναι πως έως τον προσεχή Ιούλιο, είναι δυνατόν να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου περι τα 60 εκατομμύρια πληθυσμού πράγμα που θα απομακρύνει το ενδεχόμενο νέου αυστηρού lockdown.

«Αν αλλάξουμε τώρα την στρατηγική μας και εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους με την πρώτη δόση, ένα τέταρτο lockdown δεν θα χρειαστεί», δήλωσε ο ίδιος στην «Augsburger Zeitung» και εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι θα είχαν προστασία τουλάχιστον από τις σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, χρειάζονται αυστηρότεροι κανόνες, ειδικά για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Β.1.1.7 του ιού. «Πρέπει να πάμε σε μια τελευταία μάχη με τον ιό. Διότι χωρίς ένα αυστηρό lockdown, δεν θα περιορίσουμε την εξάπλωσή του», προειδοποίησε και σε μια έμμεση αναφορά στη διαμάχη της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, πρόσθεσε: «Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να γίνει - απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, υποχρεωτική τηλεργασία και τεστ σε σχολεία και επιχειρήσεις.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ