ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην πιλότος της Flydubai: Ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο

Πρώην πιλότος της Flydubai: Ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο
REUTERS/Maxim Shemetov

Δύο αδημοσίευτα, μέχρι πρότινος, βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που φέρονται να δείχνουν το μοιραίο αεροσκάφος της Flydubai FZ981 να συντρίβεται στο έδαφος προκαλώντας το θάνατο 62 ανθρώπων, έχουν δημοσιευτεί στο YouTube.

Και τα δύο δείχνουν το Boeing-738 να πέφτει από τους ουρανό ανεξήγητα.

Τα ασπρόμαυρα βίντεο που έχουν τραβηχτεί τη νύχτα της συντριβής, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από μια νέα γωνία και απόσταση.

Το πρώτο βίντεο δείχνει το αεροπλάνο κυρολεκτικά να πέφτει από τον ουρανό, σχεδόν κάθετα, και κατά την συντριβή να υψώνονται τεράστιες φλόγες.

Το δεύτερο βίντεο που προβλήθηκε από το τοπικό κανάλι του Ροστόφ-ον-Ντον, DONDAY, δείχνει το αεροσκάφος να επιχειρεί προσγείωση. Ξαφνικά το αεροπλάνο ξαναπαίρνει ύψος και εξαφανίζεται μέσα στα σύννεφα. Λίγο αργότερα, φαίνεται ένα φωτεινό σημείο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς το έδαφος και να ακολουθεί μια έκρηξη.

Στις 19 Μαρτίου, τη πτήση FZ981 της Flydubai κατευθυνόταν από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ-ον-Ντον της Ρωσίας. Το αεροσκάφος συνετρίβη τα ξημερώματα ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Το αεροπλάνο έγινε κομμάτια και όλοι οι επιβαίνοντες, 55 επιβάτες και πλήρωμα 7 ατόμων, σκοτώθηκαν ακαριαία.

Το δυστύχημα ήταν αναπόφευκτο, λέει χαρακτηριστικά πρώην πιλότος της εταιρίας Flydubai, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο RT.

Μιλώντας ανώνυμα στο ρωσικό δίκτυο, αποκάλυψε ότι οι πιλότοι υποχρεώνονται από την εταιρία να εργάζονται μέχρι τελικής πτώσης.

Ο πρώην πιλότος επίσης είπε ότι η διοίκηση γνώριζε την κατάσταση και δεν έκανε τίποτα για αυτό. «Όταν ακόμη εργαζόμουν στην εταιρία, ένα από τα τελευταία πράγματα που είπα στην διοίκηση ήταν ότι θα συνέβαινε σίγουρα κάποιο ατύχημα λόγω της εξάντλησης των πιλότων.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ