ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Twitter

Νεκροί και τραυματίες από ισχυρότατες εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Βέλγος δημοσιογράφος κάνει λόγο για έντεκα νεκρούς ενώ το δίκτυο NBC μιλά για δύο νεκρούς. Ωστόσο, οι πρώτες επίσημες πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές και ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχει επιβεβαιωμένα ένα νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, λίγο πριν σημειωθούν οι εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί, αλλά και φωνές στα αραβικά, ενώ βέλγος δημοσιογράφος μεταδίδει από το σημείο ότι μετά τις εκρήξεις εντοπίστηκαν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο. To πρακτορείο Belga κάνει λόγο για εντοπισμό τριών εκρηκτικών μηχανισμών, μέχρι στιγμής.

Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών έθεσε την χώρα στο ανώτατο επίπεδο επιφυλακής, στο επίπεδο 4.

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σήμερα το πρωί έγιναν, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο γκισέ των Αμερικανικών Αερογραμμών.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά την σύλληψη στις Βρυξέλλες του νούμερο ένα καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ ενώ η βελγική αστυνομία ήταν σε εγρήγορση για αναμενόμενα χτυπήματα.

Εικόνες στα social media δείχνουν πυκνό καπνό να αναδύεται από την αίθουσα αναχωρήσεων όπου όλα τα τζάμια είναι σπασμένα. Οι επιβάτες στο άκουσμα των εκρήξεων έτρεξαν μακριά.

Σύμφωνα με τον Alex Rossi δημοσιογράφο του Sky News που ήταν στην αίθουσα, ακούστηκαν «δύο πολύ, πολύ ισχυρές εκρήξεις».

«Ένιωσα το κτίριο να κουνιέται. Υπήρχε σκόνη και καπνός...Πήγα προς το σημείο από όπου ακούστηκε η έκρηξη από εκεί από όπου έφευγαν οι άνθρωποι, ήταν όλοι τρομαγμένοι και σε σύγχυση.»

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Με tweet οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Zaventem των Βρυξελλών ζητούν από τον κόσμο να μην κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο, το οποίο εκκενώνεται, ενώ δεν προσγειώνονται αεροπλάνα.

Διαβάστε επίσης

Γαλλική έκθεση: Ενενήντα καμικάζι αυτοκτονίας του ISIS εντός Ε.Ε.

Γνωρίστε τον «δικηγόρο των κακοποιών» που υπερασπίζεται τον Σαλά Αμπντεσλάμ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ