ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το Zaventem

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το Zaventem
Αεροδρόμιο Βρυξελλών REUTERS/Francois Lenoir

Έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα και είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη περισσότεροι να τραυματιστούν.

Το αεροδρόμιο Zaventem που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης κι εξυπηρετεί περισσότερους από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, έκλεισε, και καμία πτήση δεν πρόκειται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί από αυτό, τουλάχιστον μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Οι τελευταίες πτήσεις πρόλαβαν να προσγειωθούν λίγο μετά τις 08:00 ενώ όλες οι υπόλοιπες αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες διαθέτουν τα πιο κοντινά αεροδρόμια.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ετοιμάζεται να δεχτεί τις περισσότερες πτήσεις που έχουν προορισμό τη βελγική πρωτεύουσα, αλλά η πορεία τους αλλάζει μετά και το διπλό χτύπημα.

Ανάμεσα σε αυτές και η πτήση 620 της Aegean, που αναχώρησε 8:40 από την Αθήνα και δεν θα προσγειωθεί στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Reuters, όλες οι πτήσεις της εταιρείας για Βρυξέλλες ακυρώνονται, ενώ οι πρωινές πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Μέσω social media η διοίκηση του αεροδρομίου ζητά από τον κόσμο να μην προσέρχεται στο αεροδρόμιο.

Μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού ανεβάζει το επίπεδο της ασφάλειας στο ανώτατο επίπεδο. Ανάλογα μέτρα λαμβάνουν και τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, αλλά και το Χίθροου και το Γκάτγουικ στο Λονδίνο, ενώ και οι ολλανδικές αρχές ανεβάζουν το επίπεδο ασφαλείας στα αεροδρόμιά της χώρας, ενώ λαμβάνει έκτακτα μέτρα και στα σύνορά της με το Βέλγιο.

Διαβάστε ακόμη

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει όσα είδε

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Συντονισμένη επίθεση στο κέντρο της Ευρώπης

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Έκρηξη σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ