ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις-Βρυξέλλες: Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον τρίτο ύποπτο της φωτογραφίας

Εκρήξεις-Βρυξέλλες: Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον τρίτο ύποπτο της φωτογραφίας

Οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνα από τους υπόπτους που φέρεται να αιματοκύλησαν σήμερα το πρωί το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται τρία άτομα να έχουν καροτσάκια αποσκευών και να κατευθύνονται προς το σημείο της έκρηξης.

Δύο από τα τρία εικονιζόμενα άτομα αριστερά φορούν ένα γάντι. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό δείχνει πως είναι οι δύο από τους τρομοκράτες οι οποίοι ανατινάχθηκαν. Πιθανόν κάτω από το γάντι που φορούν κρύβουν τους πυροκροτητές με τους οποίους πυροδότησαν τα εκρηκτικά που φορούσαν.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές αναζητούν το τρίτο άτομο, αυτό που στη φωτογραφία φορά καπέλο και ζητούν από οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα. Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις σε σπίτια σε συνοικίες της βελγικής πρωτεύουσας και τα πρώτα ευρήματα είναι μια βόμβα με καρφιά, χημικές ουσίες αλλά και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος, Φράνσις Βερμέιρεν, "δύο εξ αυτών ανατινάχθηκαν στις πύλες, ενώ ο τρίτος είναι αυρός που σπρώχνει το καροτσάκι με τη βαλίτσα. Αναζητήσαμε τη βαλίτσα, την εντοπίσαμε και στρατιώτες προχώρησαν στην ελεγχόμενη ανατίναξή της".

Διαβάστε ακόμα:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επίθεσεις
Συλλήψεις 3 ατόμων σε αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες στη Γερμανία
Βρυξέλλες: Το χρονικό του χτυπήματος
Όλος ο κόσμος φωταγωγείται στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ