ΚΟΣΜΟΣ

#CallBrussels: Δύο μήνες πριν, οι Βρυξέλλες αντιμετώπιζαν με χιούμορ την απειλή της τρομοκρατίας

#CallBrussels: Δύο μήνες πριν, οι Βρυξέλλες αντιμετώπιζαν με χιούμορ την απειλή της τρομοκρατίας

Δύο μήνες πριν από τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη βελγική πρωτεύουσα αφήνοντας πίσω τους περισσότερους από 30 νεκρούς και τουλάχιστον 200 τραυματίες, οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να διακωμωδήσουν το αίσθημα τρόμου και φοβίας που τα media είχαν δημιουργήσει με αναφορές τους στην πόλη ως τον πλέον ισχυρό θύλακα των πιο σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών της Ευρώπης.

Με μία καμπάνια που σήμερα έχασε το γλυκό συναίσθημα με το οποίο επινοήθηκε, το #CallBrussels θέλησε να υψώσει το μήνυμα του πέρα από το φόβο.

“Από τη στιγμή που οι Βρυξέλλες συνδέθηκαν με τα πλάνα της τρομοκρατίας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απεικόνισαν την πόλη ως μία εμπόλεμη ζώνη” έλεγαν οι εμπνευστές της καμπάνιας.

“Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη με μία ειλικρινή απάντηση” συνέχισαν.

Στην εκστρατεία #CallBrussels τυχαίοι περαστικοί, κάτοικοι Βρυξελλών απαντάνε σε τηλεφωνικές κλήσεις γεμάτες ανησυχία για την ασφάλεια στην πόλη τους. “Άκουσα ότι είναι επικίνδυνα στις Βρυξέλλες, ισχύει κάτι τέτοιο” λέει η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής για να πάρει ως απαντήσεις χαμόγελα και διαψεύσεις.

CALLBRUSSELS

Οι διαβεβαιώσεις ότι το κέντρο της Ευρώπης είναι πέρα για πέρα ασφαλές ήταν οι μόνες απαντήσεις που θα μπορούσαν να ξεστομίσουν όσοι σήκωναν το τηλέφωνο στα κεντρικά σημεία των Βρυξελλών. Όσοι ενδιαφέρονταν για το αν η πόλη είναι ασφαλής, έπαιρναν για απάντηση τους ένα ηχηρό ναι. Ήταν μόλις δύο μήνες πριν.

Σήμερα το video έχει κατέβει από το YouTube.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ