ΚΟΣΜΟΣ

Eκρήξεις- Βρυξέλλες: Καταδίκη και από τον ΟΗΕ

Eκρήξεις- Βρυξέλλες: Καταδίκη και από τον ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατήγγειλε σήμερα τις «στυγερές επιθέσεις» οι οποίες «έπληξαν την καρδιά του Βελγίου και το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αντιδρώντας στις αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες.

Ο Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίτς, «εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου».

«Είμαι βέβαιος», πρόσθεσε, «ότι το Βέλγιο και η ΕΕ θα συνεχίσουν να αντιδρούν στο μίσος και στη βία των οποίων έγιναν θύματα σήμερα με μια ειλικρινή και διαρκή δέσμευση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ εξάλλου με ομόφωνη απόφασή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο» τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 200 και πλέον, και «εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Βέλγιο στον αγώνα του εναντίον της τρομοκρατίας».

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογραμμίζει ακόμη την «ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες στην περιοχή και σε διεθνές επίπεδο για να καταβληθεί η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός, που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία».

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Μόουνς Λίκετοφτ καταδίκασε και αυτός τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τον «αποτροπιασμό» του «για αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις». «Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους», υπογράμμισε ο Λίκετοφτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ