ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κύπρος: Με AstraZeneca εμβολιάστηκαν Αναστασιάδης και Υπουργικό Συμβούλιο

Κορωνοϊός - Κύπρος: Με AstraZeneca εμβολιάστηκαν Αναστασιάδης και Υπουργικό Συμβούλιο
INTIME NEWS

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έλαβαν την Πέμπτη τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στην Κύπρο, εκτός του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους, στο εξωτερικό, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

Τα μέλη του σώματος εμβολιάστηκαν το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως «αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο».

«Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως οι ελάχιστες των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό, που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να μην επηρεάζονται από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται, σημειώνοντας πως «μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων με AstraZeneca και δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες».

«Συνεπώς για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστο: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο», σημείωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν υπάρχουν περιθώρια χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων μέσα στο Πάσχα, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως «η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ