ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ως αληθινό βίντεο με UFO

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ως αληθινό βίντεο με UFO
Screen grab/YouTube

Μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο που διέρρευσαν πρόσφατα και απεικονίζουν «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», και τραβήχτηκαν το 2019 από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε ως αυθεντικά το Πεντάγωνο.

Αυτά τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα είναι γνωστά ως UFO (Unidentified Flying Objects), αλλά ο πιο σύγχρονος όρος που χρησιμοποιείται στους αμυντικούς κύκλους είναι «Unidentified Aerial Phenomena» (UAP), δηλαδή μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα.

Ενώ τα UFO έχουν συνδεθεί με θεωρίες συνωμοσίας, τα UAP λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη, καθώς έχουν αποδεδειγμένα παρατηρηθεί αλλά τόσο οι στρατιωτικοί όσο και οι επιστήμονες δυσκολεύονται στην αναγνώριση και την ταυτοποίησή τους.

Οι πιο πρόσφατες εικόνες και το βίντεο που τραβήχτηκαν το 2019, περιλαμβάνουν πλάνα ενός μυστηριώδους αεροσκάφους, τριγωνικού σχήματος, που αναβοσβήνει και πετάει στον ουρανό, μαζί με άλλα περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι ήταν αυτά τα αντικείμενα, αλλά το Πεντάγωνο έχει τουλάχιστον επιβεβαιώσει ότι οι εικόνες είναι γνήσιες και ότι τις κατέγραψε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και το βίντεο τραβήχτηκαν από το προσωπικό του Ναυτικού», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Susan Gough, σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

«Η ομάδα UAPTF [Unidentified Aerial Phenomena Task Force] εξετάζει αυτές τις παρατηρήσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην ομάδα που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο για να ερευνά αποκλειστικά τέτοια φαινόμενα που πέφτουν στην αντίληψη που στρατού.

«Για να διατηρήσουμε την ασφάλεια και για να αποφύγουμε την αποκάλυψη πληροφοριών που μπορεί να είναι χρήσιμες σε πιθανούς αντιπάλους, το Υπουργείο Άμυνας δεν συζητά δημοσίως τις λεπτομέρειες για τις παρατηρήσεις και τις έρευνες σχετικά με αυτές τις εισβολές στον εναέριο χώρο μας», διευκρίνισε ωστόσο η Gough.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις ιστοσελίδες Mystery Wire και Extraordinary Beliefs αλλά κυκλοφορούν online από πέρυσι.

Πέρυσι, το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε τρία βίντεο που δείχνουν ίχνη από «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» που νωρίτερα το ναυτικό είχε αναγνωρίσει ως αληθινά.

Defense Department confirms leaked video of unidentified aerial phenomena is real, by Chandelis Duster, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ