ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Η Βασίλισσα μοιράζεται την αγαπημένη της κοινή φωτογραφία τους

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Η Βασίλισσα μοιράζεται την αγαπημένη της κοινή φωτογραφία τους
COUNTESS OF WESSEX VIA PRESS ASSOCIATION

Μία από τις αγαπημένες της φωτογραφίες από τα 73 χρόνια της κοινής της ζωής με τον Δούκα του Εδιμβούργου μοιράστηκε η Βασίλισσα Ελισσάβετ, την παραμονή της κηδείας του. 

Το βασιλικό ζεύγος απεικονίζεται να χαλαρώνει στο γρασίδι μιας όμορφης τοποθεσίας στο Aberdeenshire.

Τη φωτογραφία τράβηξε η Κόμισσα του Wessex το 2003.

Ο δούκας είναι γερμένος προς τα πίσω, στηριγμένος στον αγκώνα του, ενώ έχει ισορροπήσει το καπέλο το στο γόνατό του.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β' ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, θα τελεσθεί σήμερα στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ. Ακολουθούν λεπτομέρειες της τελετής, όπως έχουν ανακοινωθεί από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η κηδεία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, θα τελεσθεί στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ.

Έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2003 από την Κόμισσα του Wessex.

Ωστόσο η τελετή χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας της Covid-19. Δεν θα υπάρχουν πρόσβαση για το κοινό ούτε δημόσιες πομπές και ολόκληρη η τελετή της κηδείας θα λάβει χώρα μέσα στο κτήμα του Πύργου του Ουίνδσορ.

Η τελετή της κηδείας θα αρχίσει με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής ο Φίλιππος θα ενταφιασθεί στη Βασιλική Κρύπτη του παρεκκλησιού.

Οι καλεσμένοι

Μόνο 30 άνθρωποι θα επιτραπεί να είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Το εκκλησίασμα θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες για τον κορονοϊό που ισχύουν για όλη τη χώρα και θα φορά μάσκες κατά την 50λεπτη τελετή.

Μια μικρή τετραμελής χορωδία θα τραγουδήσει μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ