ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πιστοποιητικό ελεύθερης κυκλοφορίας των εμβολιασμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση Ντράγκι

Ιταλία: Πιστοποιητικό ελεύθερης κυκλοφορίας των εμβολιασμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση Ντράγκι
AP Photo/Gregorio Borgia

Την έκδοση πιστοποιητικού ελεύθερης κυκλοφορίας στο εσωτερικό της Ιταλίας για τους εμβολιασθέντες, όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και όσους έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ εντός 48ώρου, δρομολογεί η κυβέρνηση υπό τον Μάριο Ντράγκι.

Οι κάτοχοι του πιστοποιητικού θα μπορούν να κινούνται σε όλες τις περιφέρειες και να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπου θα διοργανώνονται δημόσιες συζητήσεις, προβολές, αγώνες ποδοσφαίρου και άλλες εκδηλώσεις.

Βάσει των μέχρι στιγμής διαθέσιμων πληροφοριών, το πιστοποιητικό θα εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή από τα ιταλικά ταχυδρομεία.

Θα δικαιούνται να το ζητούν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, όσοι νόσησαν στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών και οι πολίτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ εντός 48 ωρών πριν την έκδοσή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, έως ότου εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή, θα γίνονται δεκτά και έντυπα πιστοποιητικά, ενώ η πρόθεση είναι να μπορέσουν να κάνουν χρήση του πάσου εσωτερικής μετακίνησης και οι πολίτες που θα φτάνουν από το εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο καταρρίφθηκε στην Ιταλία κάθε προηγούμενο ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Όπως έκαναν γνωστό οι αρμόδιες αρχές, χορηγήθηκαν 347.279 δόσεις σκευασμάτων κατά της Covid-19.

Στόχος της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να μπορέσουν να χορηγούνται τουλάχιστον 500.000 δόσεις την ημέρα.

Οι πολίτες άνω των 80 ετών που έως τώρα έχουν λάβει και τις δυο δόσεις είναι το 45,19% του συνόλου. Η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στο 83,8%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά, στους πολίτες ηλικίας 70 με 79 ετών είναι 3,4% και 30,15% -στοιχεία από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ότι η εκστρατεία εμβολιασμού πρέπει να επιταχυνθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ