ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας DH, ο καταζητούμενος Νατζίμ Λαχράουι, ο βομβιστής αυτοκτονίας του αεροδρομίου του Βρυξελλών, συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην περιοχή Άντερλεχτ. Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Οι βελγικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του από χθες που διέφυγε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πυροδότησης των εκρηκτικών του στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάλ, ο 25χρονος ήταν καταζητούμενος επί μήνες από τις αρχές μετά την συμμετοχή του στις επιθέσεις το Παρίσι ενώ το DNA του είχε βρεθεί πάνω σε εκρηκτικά και γιλέκα αυτοκτονίας σε διαμέρισμα.

Ο τρομοκράτης είχε νοικιάσει ένα από τα κρησφύγετα, στο Auvelais, όπου η ομάδα προετοίμασε το αιματοκύλισμα στο Παρίσι.

Οι αρχές της χώρας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Νατζίμ Λαχράουι ο οποίος διέφυγε όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός τον οποίο είχε μαζί του δεν εξερράγη.

Ο Νατζίμ Λαχράουι, γνωστός ως «άνδρας στα λευκά» είναι ειδικός στην κατασκευή βομβών με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι ήταν αυτός που είχε κατασκευάσει τα γιλέκα αυτοκτονίας των επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές είχε ταξιδέψει μαζί με τον Αμπντεσλάμ στην Ουγγαρία, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ