ΚΟΣΜΟΣ

FT: Η Ιταλία συζητά την παραγωγή εμβολίων στο έδαφός της

FT: Η Ιταλία συζητά την παραγωγή εμβολίων στο έδαφός της
AP Photo/Andrew Medichini

Συνομιλίες με φαρμακοβιομηχανίες για να αρχίσει η παραγωγή στη χώρα εμβολίων βασισμένων στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) διεξήγαγε η Ιταλία σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Ρώμη συζήτησε την εγχώρια παραγωγή εμβολίων βασισμένων στο mRNA με τη Moderna Inc, την ελβετική Novartis AG και την ιταλική ReiThera, προστίθεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση.

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσουν, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι έχει προχωρήσει σε απευθείας συζητήσεις με τον επικεφαλής της Moderna.

«Η ιταλική προσπάθεια για την εξασφάλιση της εγχώριας παραγωγής εμβολίων Covid με βάση το mRNA, τα οποία χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία για τη μεταφορά του εμβολίου στο σώμα, έρχεται καθώς η ΕΕ φάνηκε να απομακρύνεται από τα εμβόλια που βασίζονται στον αδενοϊό που παράγονται από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson», σχολιάζει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ