ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Τουρκία

Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Τουρκία
REUTERS/Osman Orsal

Οι τουρκικές αρχές κρατούν τρεις άνδρες για τον σχεδιασμό επίθεσης σε γερμανικές διπλωματικές αποστολές και σε γερμανικό σχολείο στην Τουρκία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Οι τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ιρακινός κι ένας Σύρος, συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, υπό την καθοδήγηση των τουρκικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Την περασμένη Πέμπτη το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, έκλεισε τις διπλωματικές αποστολές του και γερμανικά σχολεία, επικαλούμενο συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή, δυο μέρες πριν την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη από μέλη του ISIS που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις τουρίστες.

Ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν είπε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια «από τα μεγαλύτερα και πιο αιματηρά κύματα τρομοκρατίας στην ιστορία της».

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ένα ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό άλλων τριών μελών του ISIS που επίσης σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ