ΚΟΣΜΟΣ

«Παρών» ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής που συγκαλεί ο Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα

«Παρών» ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής που συγκαλεί ο Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα
Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Το «παρών» θα δώσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα λάβει χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 22 Απριλίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

 

«Ο Πούτιν θα παρουσιάσει τις προσεγγίσεις της Ρωσίας, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ευρείας διεθνούς συνεργασίας με στόχο την υπέρβαση των αρνητικών επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής» ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι η ομιλία του Πούτιν θα είναι ζωντανή και όχι μαγνητοσκοπημένη.

Στη διεθνή συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή, που θα πραγματοποηθεί το διάστημα 22-23 Απρίλιου και η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, έχουν προσκληθεί 40 ηγέτες.

Η συνάντηση θα έχει ως θέμα την συστράτευση των προσπαθειών για την μείωση των εκπομπών των βλαβερών ρύπων στο περιβάλλον.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε απευθύνει πρόσκληση στον Ρώσο ομόλογό του να συμμετάσχει, την οποία και επαναβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 13 Απριλίου -υπό το φως της κλιμάκωσης της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ