ΚΟΣΜΟΣ

«National COVID Memorial Wall»: Μνημείο στο Λονδίνο για όσους έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία

«National COVID Memorial Wall»: Μνημείο στο Λονδίνο για όσους έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία
ΑP Photo

Επί σχεδόν 500 μέτρα, μικρές κόκκινες καρδιές θα καλύψουν πλήρως μια τσιμέντινη επιφάνεια που βλέπει στον Τάμεση, στο Λονδίνο.

Με την επωνυμία «National Covid Memorial Wall», η σπαραχτική εγκατάσταση τιμά δημόσια τη μνήμη των 150.000 ζωών –προς το παρόν– που χάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χρειάζονται δέκα λεπτά για να περπατήσει κανείς αργά αργά μπροστά από το «μνημείο», με αναμνήσεις και πόνο.

Με συντονισμό του πρότζεκτ από την οργάνωση COVID-19 Bereaved Families For Justice, ο ύψους δύο μέτρων τοίχος βρίσκεται ανάμεσα στις γέφυρες Westminster και Lambeth, απέναντι από το Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, επικεφαλής του πρότζεκτ είναι ο Matt Fowler, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε να ζωγραφίζει τις μικρές, κόκκινες καρδιές.

«Όταν βλέπεις όλες τις καρδιές και σκέφτεσαι τι αντιπροσωπεύει η κάθε μία, είναι απολύτως τρομακτικό» είπε, μιλώντας στο Colossal, ο Fowler.

Οι οργανωτές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με συμμετοχή εθελοντών. Ήδη γίνονται συζητήσεις για να διατηρηθεί το «μνημείο» ως μόνιμο τοπόσημο της βρετανικής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ